Osladit si život se od letošního podzimu prodraží – cena cukru šla nahoru. To se logicky odráží i v cenách ostatních potravin. Redakce Měšce i celé její technické zázemí od prvních zmínek o zvýšení cen cukru sbíraly materiál pro výzkum jeho ceny v jiných potravinách. V jakém stavu se dnes vyplatí sladit?Dnes, jeden den po Mikuláši, kdy většina dětí plení ostatky mikulášské nadílky a zakládá na rozvoj zdravotní, především zubní, péče, jsme se rozhodli zveřejnit výsledky několikaměsíčního průzkumu ceny cukru v potravinách. Nechceme vás děsit, ale vězte, že výsledky, kterých náš vědecký tým dosáhl, jsou mnohem horší, než jsme čekali. Cukr zdražil ne o deset, ale o stovky procent!
Naši výzkumní pracovníci vyrazili do terénu, aby získávali údaje o potravinách, v nichž se cukr nachází. Za necelé dva měsíce se šestičlennému týmu podařilo zkompletovat – či téměř zkompletovat – informace o desítkách různých druhů výrobků.
Čtěte na Měšec.cz